El lobo estepario, de Hermann Hesse


Hola lletraferits!! Aquesta és la propera proposta de lectura, una obra emblemàtica de la literatura europea del segle XX. Espero que la disfruteu tant com jo  i que en pogueu treure profit.

SOBRE L’AUTOR:

Hermann Hesse va ser un escriptor, poeta i pintor suís, d’origen alemany, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura el 1946. La seva vida està marcada per la superació de nombroses crisis existencials, patents també en la seva obra literaria. La Primera Guerra Mundial, amb la que es mostrà crític, va tenir una gran repercussió en la seva vida, així com el seu interés per la filosofia oriental fruit dels seus viatges a la India.

Les seves obres es caracteritzen per utilitzar molts elements autobiogràfics, per representar un retrat de la societat de principis de segle i sobretot per narrar sobre la condició humana. Totes les seves obres estàn considerades de gran valor humanístc i espiritual i han contribuit al despertar artístic de posteriors generacions, enriquint així la literatura universal. Amb la seva mort es converteix en culte per la seva celebració del misticisme oriental i la búsqueda d’un mateix.

SINOPSIS:

L’obra es desenvolupa a partir dels manuscrits creats pel propi protagonista, Harry Haller,un ser extrany i extranyat, i que són presentats per un conegut a la introducció del llibre. En aquests manuscrits es plasmen els seus problemes, la seva complexa psicologia, la seva solitaria i incomunicada vida.

Harry Haller ha acabat convertint-se en un arquetip literari en el que es reconeixen aquells qui pateixen els efectes deshumanitzadors d’una societat que no coneix la solidaritat i propicia l’aïllament.

El lobo estapario és una de les obres més cèlebres de Hermann Hesse, que combina autobiografia i fantasia, amb l’objectiu d’iluminar la zona més fosca de la condició humana i posar al descubert el seu incert i tràgic destí.