La Fundación, d’Isaac Asimov


Tracta d’un futur molt llunyà, desenes de milers d’anys en el futur però amb condicions netament humanes.

En aquest futur la humanitat s’ha estès per tota la Galàxia adoptant una forma de govern imperial anomenat l’Imperi Galàctic el qual per extensió, tant en temps com en espai, comença al corrompre i estancar pel que fa a nous coneixements científics assumint que tot el que l’home pot o ha de descobrir ja està fet.

Bàsicament la primera trilogia (Fundació – Fundació i Imperi – Segona Fundació) tracta sobre els resultats pràctics del nou ciència anomenada Psicohistòria desenvolupada per Hari Seldon, el qual prediu de manera matemàtica el fi de l’Imperi per la seva pròpia corrupció i inacció per seguir existint com tal com aquesta influeix en curs de les accions de determinats personatges que hauran de formar part en el damero històric la finalitat és la de portar a un nou imperi après la destrucció del primer.

També mostra l’origen del nou estat galàctic conegut com “Fundació” destinat pels seus avenços tecnològics a dominar tota la galàxia.