Les torres de l’oblid, de George Turner


Pels voltants de l’any 2050 se situa la gran obra de George Turner. Una novel·la futurista que té com a temàtica principal el canvi climàtic i les relacions interpersonals entre gent de classes socials profundament dividides.

L’obra de Turner, escrita el 1987, sembla alarmantment realista i sorprèn com l’autor a finals dels vuitanta va poder situar una societat i un entorn molt determinats, amb una quantitat de detalls i de descripcions tan reals com difícilment imaginables en aquella època. El món és immers en ple canvi climàtic i en una gran crisi econòmica. La societat és dividida en dues classes que es menyspreen mútuament: els supra i els infra. Les relacions entre aquestes dues classes evoluciona des d’un aïllament total fins a veure com realment no són tan diferents, gràcies al fet que la família Conwell, inicialment supra, són destinats a viure a la perifèria, zona límit entre el territori supra i infra. A partir d’aquí comencen les relacions, primer de conveniència i finalment d’afecte.

A través de capítols escrits fins a cinc veus entrem en l’univers caòtic que l’autor ens explica a través de l’agonia de la raça humana. Aquesta obra, similar a llibres com Un món feliç o , és una lectura obligada per a amants de la ciència-ficció, lectors d’obres complexes i trames interessants. Si esteu interessats en temes tan diversos com la població, alimentació, ocupació, finances, guerra nuclear i l’efecte hivernacle i us agrada reflexionar sobre la situació del moment actual i futur, aquest és el vostre llibre.

Així doncs, parafrasejant Turner: “Que dormiu bé”.