Música de cambra, de Rosa Regàs


Hola Lletraferits! Després de la votació a les meves tres propostes, el nostre proper llibre serà Música de cámara, de l’autora Rosa Regàs, guanyadora del Premi Biblioteca Breve de 2013, otorgat per l’editorial Seix Barral.

Bona lectura (i bons aliments!)

Música de cambra ens porta a l’Espanya dels anys cinquanta i ens sumeix en l’atmosfera perfectament recreada de la postguerra per explicar-nos la història d’Arcàdia, una dona que es va enamorar, va viure i va lluitar seguint els dictats del cor.

Filla de republicans exiliats, Arcadia ha passat la seva infància a Tolosa. Després de la mort dels seus pares en un accident, la petita torna a Barcelona acompanyada de la seva tia, una maleta plena de records i una viola que està aprenent a tocar. Acabada d’arribar a la Ciutat Comtal, Arcadia es veurà obligada a camuflar els ideals que ha heretat dels seus pares per no aixecar les sospites dels vigilants del règim; a l’escola, per les seves companyes i les monges, serà la «huerfanita estrangera».

Una tarda, en sortir de les seves classes de música, coneix a Javier, un prometedor estudiant de Dret de família adinerada … Sota l’atmosfera opressiva dels anys cinquanta, s’iniciarà una història d’amor entre dues persones que pertanyen a mons oposats.

«Una poderosa historia de amor». Así ha calificado el jurado del premio Biblioteca Breve 2013 la novela ganadora.