Un món feliç, de Aldous Huxley


Un món feliç (Brave New World, en la seva versió original) és una novel·la d’Aldous Huxley. Es tracta d’una distopia o utopia inversa per a criticar el present.

Transcorre a Londres el 2540 dC i anticipa el desenvolupament de la tecnologia reproductiva, la biotecnologia i l’ensenyament durant el son que, junts, provoquen un fort canvi social. Huxley respon a aquest llibre amb una revaloració en forma d’assaig anomenada Brave New World revisited (Nova visita a un món feliç) (1958), i amb la seva novel·la final, anomenada Island (L’illa) (1962).

Les persones del futur busquen la diversió a partir de la droga (soma), el consumisme i el sexe, i han eliminat les possibles fonts de patiment, com la família o l’amor. L’estat controla la vida dels individus i els classifica en diferents classes socials rígides, amb funcions ben determinades i poc de marge per a la llibertat.

La película A Brave New World amb subtítols en castellà:

Primera part:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ltHO6yLNi7o[/youtube]

Segona part:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AWPNwqOT7So[/youtube]