Caída y auge de Reginald Perrin, de David Nobbs


Reggie Perrin és un home gris, de mitjana edat, que porta una vida encara més gris. Inspiradora d’una de les comèdies televisives més famoses de tots els temps, The Fall and Rise of Reginald Perrin és una obra mestra del gènere humorístic en l’àmbit anglosaxó. El seu protagonista, Reginald Perrin, és un home gris; un mediocre i infeliç executiu de vendes de quaranta anys, que malgasta els seus dies a l’empresa Postres Lucisol, sotmès a un cap estúpid per al qual exerceix una feina alienant, mentre porta una vida suburbana al costat de la seva dona i una família plena de gorrons. Fins que un dia, entregat a contínues fantasies que l’aparten momentàniament del sopor, decideix llençar-ho tot per la borda i fer el gran pas: desaparèixer sense deixar cap rastre, simular el seu propi suïcidi, i adoptar una segona identitat per tornar a començar des de zero. Un clàssic de la comèdia anglesa, considerat un dels llibres més divertits, cruels i irreverents de la recent literatura anglosaxona.