Shakespeare de Bill Bryson


Bill Bryson, cèlebre a tot el món per “Una breu història de gairebé tot”, aborda ara un enigma en majúscules: la personalitat de William Shakespeare. Armat d’un sa sentit comú i del seu admirat do comunicatiu, Bryson examina dades, suposicions i mites per traçar una semblança el més precisa possible del dramaturg i poeta de Stratford upon Avon. El resultat és una fascinant indagació de la vida de Shakespeare.

Evoca l’Anglaterra isabelina, amb l’assot de la pesta i el seu expansionisme imperialista, l’emergent capital londinenc i els usos i costums del món teatral. I en aquest marc històric, que depara sorpreses notables i proporciona un marc molt enriquidor per al lector actual de Shakespeare, sorgeix la figura del poeta.

Bryson no omet cap dels aspectes més controvertits sobre ell: aparença física, extracció social, autoria de les obres, vida familiar, suposada homosexualitat, relació amb els poderosos i amb el públic…

«Una joia de principi a fi. Una biografia accessible i estimulant plena de l’humor i la irreverència característics de Bryson … Formidable », Time Out

«Si el que vol és saber alguna cosa del bon de William, deixeu-vos de fárragos i llegiu aquesta petita gran biografia», The Echo