Un Eduardo Galeano més proper a nosaltres


Eduardo Galeano és sens dubte un reconegut escriptor, periodista i novelista i alhora un gran pensador i lluitador. Potser ha sigut en aquesta última faceta que, al igual que m’ha passat a mi, l’heu  pogut conèixer fa uns mesos, i el seu nom us ha començat a ser familiar.

Galeano va arribar a Espanya per recollir el premi Manuel Vázquez Montalbán al Palau de la Generalitat. A la seva arribada a Madrid i Barcelona es va trobar sobtadament amb les acampanades del Sol i Plaça Catalunya i les massives protestes ciudadanes.

Les va recolzar, hi participà i amb el seu pas ens deixà missatges plens d’esperança, valentia, alhora que enorment bells i humils. La petita entrevista que se li va fer a l’Acampada Plaça Catalunya, ha donat la volta al món i ha estat circulant per entre les webs afins al moviment.

Us passo el link d’aquesta curta però bonica entrevista i també d’una entrevista que se li va fer al programa Singulars de TV3, expresant la seva opinió sobre els indignats i la spanishrevolution (aquests videos estàn penjats a nombroses webs).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fRHIsLPPIZE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zOU0-5rq2YQ[/youtube]

Un escriptor més proper a nosaltres del que pensem, una manera diferent de conèixer la ideologia  i els ideals de l’autor del nostre proper llibre!!